درمان آفازی بسته به سن بیمار ، شدت عارضه و علائمی که برای بیمار ایجاد کرده و دیگر شرایط بیمار با روش های مختلفی انجام می گیرد.

آفازی یا زبان پریشی نوعی اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب به نواحی مغزی مربوط به زبان، ناشی می شود و معمولا پس از سکته مغزی رخ می دهد.

درمان آفازی
 

مبتلایان به این بیماری اگرچه دچار مشکل هوشی نشده اند اما برای استفاده یا فهم کلمات اختلال ایجاد می کند و ممکن است در تکلم و یافتن کلمات مناسب برای تکمیل افکار خود دچار مشکل شوند.

آفازی ممکن است ناشی از تومور مغزی، عفونت مغزی یا بیماری های زوال عقلی مانند آلزایمر نیز باشد.

درمان آفازی

گفتاردرمانی یکی از موثرترین روش های درمان آفازی است که به مراجعه کندگان عزیز ارائه می شود.

جراحی نیز در برخی موارد برای درمان عامل زمینه ای ضروری است، بطور مثال فردی که به دلیل تومور مغزی دچار آفازش شده نیازمند جراحی برای برداشتن تومور مغزی است و یا افرادی که دچار سکته مغزی خونریزی دهنده شده اند نیازمند جراحی برای ترمیم عروق خونی مغز هستند.

همانطور که گفته شد گفتاردرمانی پس از سکته مغزی برای کمک به درمان و بهبود عوارض گفتاری ناشی از این عارضه مغزی بسیار با اهمیت است و نقش موثری در بهبود شرایط گفتاری فرد دارد.

گفتاردرمانگر به طور منظم تمرینات گفتاری را با بیمار تا زمانی که توانایی تکلم و برقراری ارتباط او تقویت شود و بیمار بتواند تا جای ممکن مهارت های گفتاری خود را افزایش دهد ادامه می دهد.

گفتاردرمانگر همچنین توصیه هایی به بیمار می کند تا بتواند در دورانی که دچار این عارضه است با مشکلات کمتری مواجه شود ، بطور مثال بیمار از ابزارهای کمکی برای کمک به انتقال پیام استفاده کند بطور مثال منظور خود را با نوشتن بیان کند ، آرام صحبت کند ، هنگام صحبت کردن استرس نداشته باشد و …

تکرار درمانی یکی از روش های درمان آفازی است که گفتاردرمانگر برای بیمار در نظر می گیرد ، این روش درمانی بیشتر بر روی ساختارهای گرامری و معنای کلمات و جملات تمرکز دارد. 

جهت مشاوره و دریافت پاسخ سوالات خود، با شماره تلفن های 02177038918 و 09129645045 مرکز توانبخشی بزرگسالان جاویدان تماس حاصل فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *