از انتهای سال ۹۸ و با ورود ویروس کرونا به کشور، شیوه زندگی افراد و بسیاری از فعالیت‌های روزمره تغییرات زیادی داشته است. تغییرات گسترده‌ای که دیگر بخشی از زندگی‌مان شده. از ظاهر پوشیده در ماسک شهروندان گرفته تا پیس پیس الکل های اسپری شده روی دستمان که نه فقط صدایش، بوی تندش هم برایمان عادی شده. از لبخند چشم بجای لب تا آغوش‌های بسته تا اطلاع ثانوی تعطیل. جای عزیزانی که از بین ما رفته‌اند در قلبمان درد که چه عرض کنم، سوراخ است.

گفتاردرمانی آنلاین

در کنار این تطبیق بشر با زندگی جدید پساکرونا، ارتباطات نیز به سرعت شکل مجازی و آنلاین گرفت. چاره‌ای بسیار نیک برای رفع و رجوع نیازها در برهه حساس کنونی!

محدودیت در برقراری ارتباط از نزدیک بین افراد جامعه به برخی نیازها آسیب های متعددی وارد نموده است. یکی از مهمترین و حیاتی ترین ارکان جامعه یعنی بخش بهداشت و درمان نیز از این قاعده مستثنی نیست. حالا که بیمار مبتلا به کووید از سر و کول کادر درمان و بیمارستان بالا می رود و تقریبا تمام انرژی تمامی بیمارستان های کشور صرف درمان عزیزانمان می شود، عزیزان دیگری که به سایر خدمات بهداشتی و درمانی نیازمندند تخت خالی گیرشان نمی آید و یا ریسک رفتن به محیط بیمارستان را نمی پذیرند.

این شد که به جهت هر چه کمتر شدن مراجعه حضوری افراد، اپلیکیشن‌ها و سایت‌هایی ایجاد شد که شما می‌توانید ابتدا با پزشک مورد نظر بصورت آنلاین مشورت کرده و پس از بیان علائم و مشکلات در صورت نیاز به مداخله و درمان به سمت مطب یا بیمارستان حرکت کنید. اما ای‌کاش می شد مداخله و درمان نیز آنلاین باشد!!!!!

همینطور ارائه خدمات گفتاردرمانی و کاردرمانی نیز مانند سایر بخش‌های بهداشت و درمان با بروز کرونا دچار مشکلات خاص خود شده است. افراد بسیاری هستند که بدلیل خطرات این ویروس و برای حفظ سلامتی خود و عزیزانشان علیرغم نیاز مبرم به خدمات گفتاردرمانی و کاردرمانی به ناچار امکان مراجعه ندارند.

از طرفی توانبخشی باید در زمان مشخصی انجام شود تا نتیجه مطلوب حاصل گردد. در حیطه‌هایی که نیاز به درمان‌های فیزیکی سر و گردن برای گفتاردرمانگران و درمان‌های جسمی و حرکتی برای کاردرمانگران وجود دارد، در همه شهرها مجموعه‌هایی هستند که با زحمت و تلاش ستودنی و با حفظ حداکثری پروتکل‌های بهداشتی، مراجعان را پذیرش میکنند.

تماس با جاویدان

اما موضوعی که می خواهم درباره آن بنویسم، شاخه گسترده و جدیدی است به نام ” گفتاردرمانی آنلاین

گفتاردرمانی آنلاین توسط درمانگران این حوزه بدین شکل تعریف می شود :

گفتاردرمانی آنلاین شیوه جدید ارائه خدمات گفتاردرمانی بصورت از راه دور و زنده است که در آن درمانگر با ارزیابی و معاینات انجام شده که آن هم آنلاین است، پس از تشخیص اختلال و مشکل فرد کودک یا بزرگسال، تماما مثل جلسات حضوری رو به روی مراجعه کننده نشسته و با مهارت بالا ضمن اجرای تکنیک‌های درمانی و مداخله در مشکل، فرد را به سمت بهبودی حرکت می دهد.

در مواردی که حین گفتاردرمانی آنلاین به دلیل سن فرد مراجعه کننده و یا نوع اختلال امکان برقراری ارتباط موثر درمانگر با کودک نباشد، درمان آنلاین با متد آموزش والدین (coach parent) ادامه می یابد.

گفته می شود که مزایای گفتاردرمانی آنلاین با توجه به محدودیت های رفت و آمد کنونی و یا حتی محروم بودن مناطق زیادی از کشور به تخصص گفتاردرمانی، بسیار قابل توجه و چشمگیر است.

اما اصلا بهتر است این شیوه مداخلات درمانی را بصورت مستقیم مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم در مورد اینکه چرا باید گفتاردرمانی آنلاین انجام دهیم و چرا نباید، تصمیم گیری کنیم.

گفتاردرمانی آنلاین

چرا باید گفتاردرمانی آنلاین انجام دهیم؟

  • به بهترین متخصصین گفتاردرمانی در هر فاصله ای که باشند دسترسی داریم
  • در پروسه درمان از ابتلا به کرونا در امان هستیم
  • هزینه رفت و آمد را ذخیره می کنیم
  • وقت رفت و آمد را صرف امور دیگری مثل انجام تمرینات می کنیم
  • همان کیفیت درمان حضوری را به صورت آنلاین هم دریافت می کنیم
  • درمان در محیط آشنا و امن خانه برای کودک انجام می شود و تثبیت درمان به نظر راحتتر است
  • چون کودکمان گوشی موبایل را دوست دارد از این علاقه در جهت درست استفاده می کنیم
  • توجه فرزندمان در قاب گوشی و یا تبلت بیشتر معطوف به درمانگر است و حواسش پرت نمی شود
  • سرما و گرما و آلودگی هوا و تعطیلی و بین التعطیلین و غیره در روند درمان خللی ایجاد نمی کند
  • ثبت پیشرفت و بهبودی به سادگی توسط درمانگر قابل انجام است

حال جایی برای این سوال باقی نمی ماند که چرا نباید اصلا گفتاردرمانی آنلاین انجام دهیم؟!!!!

در مقاله بالا سعی کردیم تا با نگاهی متفاوت و بطور خودمانی شما را نسبت به فواید گفتاردرمانی آنلاین آگاه کنیم.

بعنوان یک آسیب شناس گفتار و زبان (گفتاردرمانگر) که در هر دو زمینه درمان حضوری و آنلاین سابقه فعالیت دارم لازم به تاکید میدانم که انتخاب شیوه درمانی مناسب با هر اختلال به عهده درمانگر است.

گاهی به دلیل محدودیت هایی نظیر نیاز به اجرای تمرینات منوال تراپی، تمرینات فیزیکی صورت و زبان و اندام گویایی، تمرینات فیزیکی افزایش حجم تنفس و… امکان گفتاردرمانی به صورت آنلاین میسر نیست که در این زمینه، متخصص گفتاردرمانی بعد از تشخیص این موارد، برای مراجعه حضوری شما را راهنمایی می کند.

در سایر موارد، گفتاردرمانگر باتجربه در زمینه درمان آنلاین می تواند دقیقا همان کیفیت درمان حضوری را ارائه داده و همان نتیجه مطلوب را کسب کند.

یادآور می شوم که تمام مباحث مرتبط با درمان آنلاین از بدو بوجود آمدن تا کنون تماما در جهت تسهیل دسترسی یکسان افراد جامعه به خدمات گفتاردرمانی بوده و چه بسا در مواردی برای متخصص گفتاردرمانی اجرای این سبک درمان و کنترل بازدهی جلسات تمرینی، کار بسیار دشوارتر و با حساسیت بالاتری نسبت به جلسات حضوری می باشد. در این خصوص گفتاردرمانگر نیاز به مهارت بالاتری در هدایت مراجعه کننده به سمت بهبودی دارد.

نویسنده: گفتاردرمانگر زهرا خلیلی

تیم گفتاردرمانی و کاردرمانی مجموعه جاویدان در کنار پذیرش مراجعین حضوری با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی، آماده پذیرش مراجعین آنلاین گفتاردرمانی و کاردرمانی می باشد.

لازم به توضیح است جلسه گفتاردرمانی آنلاین شامل ارزیابی، معاینه و غربالگری به صورت رایگان بوده و عزیزان می توانند جهت دریافت این نوبت به شماره واتساپ مجموعه پیام بدهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *